Aarhus Universitets segl

Om Interactive HPC


DeiC Interactive HPC er en højtydende computerfacilitet (HPC) med fokus på interaktive computerressourcer og nem adgang.

Den giver brugeren omfattende computerkraft, lagerplads og hukommelse, når deres personlige computer ikke længere er tilstrækkelig. DeiC Interactive HPC giver mulighed for nem adgang til højtydende computere og mange forudinstallerede programmer/apps, svarende til hvad brugere kender fra deres personlige computer, og denne type HPC er derfor det naturlige første møde med HPC for mange brugere.

Brugere vil være i stand til at få adgang til DeiC Interactive HPC og dens enorme computerkraft fra hvor som helst ved hjælp af enhver enhed med en browser (på grund af databeskyttelse for relevante typer data gælder dette ikke uden for EU). I modsætning til traditionelle HPC-faciliteter, der kører store uovervågede batchjobs, kan brugere af DeiC Interactive HPC interagere med (redigere/stop/starte) deres script, kode osv. til enhver tid, hvilket gør det nemt at eksperimentere og rette fejl.

Hvem kan anvende Interactive HPC? 

DeiC Interactive HPC er tilgængelig for alle studerende og forskere tilknyttet Aarhus Universitet. Brugere kan samarbejde med medarbejdere fra et hvilket som helst af de danske universiteter. Brugere kan logge på direkte via WAYF, og det er muligt at inkludere internationale samarbejdspartnere gennem en autentificeringsproces, der bekræfter samarbejdspartnerens identitet.

Nye brugere og studerende

Fordi Interactive HPC er så enkel at bruge, er den ideel til nye brugere og studerende.

Erfarne brugere

Interactive HPC er en værdifuld HPC-ressource for erfarne brugere, da de mange tilgængelige programmer giver erfarne brugere en overflod af muligheder, og den er velegnet til prototyping og idéudvikling.


Log på Interactive HPC via UCloud for at komme i gang.