Aarhus Universitets segl

Databeskyttelse


DeiC Interactive HPC leveres via UCloud-platformen drevet af danske universiteter og placeret i Danmark på eScience-centret på Syddansk Universitet (SDU) og CLAAUDIA på Aalborg Universitet, som begge har en formel ISO27001-certificering.

Der foreligger en rammedatabehandleraftale mellem Aarhus Universitet og SDU, som muliggør opbevaring og behandling af følsomme data i DeiC Interactive HPC. Det betyder, at forskere ved Aarhus Universitet kan bruge DeiC Interactive HPC til persondata (fortrolige og følsomme). 

Følgende er minimumskravene for alle tjenester, der bruges til persondata: 

  • Ved brug af Interactive HPC skal forskeren foretage en risikovurdering af de specifikke data (GDPR-krav). 
  • Derudover skal Interactive HPC’s vilkår og betingelser accepteres og dermed også Interactive HPC’s brugsbetingelser og databehandlingsbetingelser for det konkrete projekt. Dette sker, når du bruger DeiC Interactive HPC første gang. Tryk på "Jeg accepterer/accepterer/etc." i Interactive HPC svarer til at underskrive en aftale om brug af tjenesten. Underskrivere for Aarhus Universitet er institutlederne, og det er derfor nødvendigt, at forskeren forud for at acceptere noget på hjemmesiden får godkendelse og bemyndigelse af sin institutleder til at acceptere vilkårene for de pågældende data. 
    Hvis forskeren – på baggrund af risikovurderingen af ​​de konkrete data – vurderer, at der skal gives yderligere instrukser til SDU, er det forskerens ansvar at sikre, at disse instruktioner gives til SDU.